Liveaboard-sukellusmatka Punaisellamerellä

Tutustu Punaisenmeren parhaisiin sukelluspaikkoihin

Rentoudu ja nauti olostasi yleellisen Betel Gueser -aluksen kyydissä

”Punaisenmeren parhaat” -sukellusretki tarjoaa maailman parhaita sukelluspaikkoja, rentoutumista ja viihdettä luksusaluksella.

Olemme koonneet Punaisen meren parhaat sukelluspaikat yhteen retkeen ja laittaneet kokoon monipuolisen matkan, joka tulee taatusti täyttämään kaikki sukellukseen liittyvät tarpeesi. Tutki historiallisia hylkyjä ja koe maagisen kauniit koralliriutat täynnä meren elämää. Vedenalaiseen maailmaan tutustumisen ohella nautit myös oleskelusta Betel Gueser luksuslaivalla. Rentoudu aurinkoterassilla sukellusten välillä, nauti auringonpaisteesta ja aluksen kokkien valmistamista herkullisista aterioista.

Sinun velvollisuutesi viikon aikana: sukeltaa lämpimässä ja kristallinkirkkaassa vedessä, levätä, nukkua, syödä, juoda, rentoutua, ottaa aurinkoa ja nauttia. Mikäli tämä kuulostaa houkuttelevalta, liity ihmeessä seuraan ja lähde kanssamme tähän 5-tähden sukellusseikkailuun!

Päiväohjelma

8th April

Saapuminen Hurghadan kansainväliselle lentokentälle, josta meillä on bussikuljetus Port Ghalibin satamaan. Bussimatkalla kiehtovan autiomaan läpi saat kevyen johdannon viikon ohjelmaan ja alukseen, joka tulee olemaan kotisi seuraavan viikon ajan.

Saapuessasi alukselle sinut ohjataan hyttiisi, jonka jälkeen meitä odottaa illallinen. Aluksen miehistö palvelee matkustajia 24/7, tarjoten kaiken maukkaista aterioista virvokkeisiin ja auttaen myös huolehtimaan sukelluslaitteista. Ja näin aloitamme matkan tutkimaan Punaisenmeren parhaita sukelluskohteita.

9th April

Aloitamme sukeltamisen heti aamiaisen jälkeen. Päivä koostuu yhteensä 2 tai 3 sukelluksesta. Näistä ensimmäinen on helpompi harjoittelusukellus, jonka avulla voit säätää tarvittavat painot seuraavia sukelluksia varten. Suuntaamme mainioon sukelluskohteeseen Port Ghalibin sataman läheisyydessä, missä on hyvät mahdollisuudet bongata dugongeja, jotka tunnetaan myös merilehminä.

10th-13th April

Ensimmäinen sukelluspäivämme koostuu yhteensä 3-4 sukelluksesta. Aloitamme varhain aamulla hyppäämällä mereen pian auringonnousun jälkeen. Näin pääsemme kohtaamaan monet näitä vesiä asuttavat suuret ja harvinaiset merenolennot.

Kuvaus sukelluskohteista ja niihin liittyvistä salaisuuksista löytyy täältä:

Brother Islands

Brother Islands ovat itse asiassa kaksi pientä saarta (Little Brother ja Big Brother), joiden ympäristöstä löytyvät monet Punaisenmeren parhaista sukelluskohteista. Etenkin Big Brother Island tunnetaan maailmankuuluista sukellusspoteista täynnä kauniita koralliriuttoja ja mahdollisuuksia tehdä jännittäviä hylkysukelluksia. Little Brother on kuuluisa hämmästyttävästä seinämistä, joita peittävät erilaiset pehmeät sekä kovat korallit. Vedet suorastaan kuhisevat elämää, ja tuletkin todennäköisesti kohtaamaan mm. barrakudia, napsijoita, tonnikaloja sekä suuria napoleonikaloja. Paikalla viihtyvät hyvin myös suuremmat pedot kuten harmaat riuttahait, vasarahait ja valkopilkkahait, jotka saapuvat nauttimaan koralliriutan tarjoamista antimista.

Numidia on saariston pohjoisella tasangolla sijaitseva uponnut kauppalaiva. Alus makaa kohtisuorassa kulmassa riuttaan nähden keula ylöspäin noin 8 metrin syvyydessä, sen peräpään ulottuessa jopa 80 metrin syvyyteen. Numidia on maannut veden alla lähes 100 vuotta, joten siitä on tullut jo osa riuttaa ja monet vedenalaiset otukset pitävät sitä nykyisin kotinaan.

Daedalus Reef

Daedalus eli ”Abu el Kizal” on pieni jaympyränmuotoinen, irtonainen riutta keskellä Punaistamerta. Noin 500 metriä leveä riutta sijaitsee Egyptin ja Saudi-Arabian välillä. Sen syvät seinät ja pudotukset tarjoavat unohtumatoman sukelluskokemuksen. Lähes koskematon koralli on vuoristoista ja rakenteeltaan kovaa ja alueella tykkäävät myös uiskennella vasarahait ja harmaat riuttahait.

Riutan itäinen puoli tunnetaan etenkin pienistä tunneleista ja luolista. Länsipuolella voit nähdä monenlaisia värikkäitä kaloja uimassa kauniin, pehmeän korallin keskuudessa. Kuuluisan itäisen seinän vieressä voit tehdä tuttavuutta monien Punaisenmeren suurikokoisimpien asukkien, kuten vasarahaiden, riuttahaiden, tonnikalojen, barrakudien, manaattien ja jopa valashaiden, kanssa.

13th April

Olemme säästäneet parhaat sukellukset reissun loppuun! Ennen kuin saavumme takaisin Port Ghalibin satamaan, meillä on vielä kaksi uskomatonta sukellusta, joissa tutustumme alueen hämmästyttäviin sukelluskohteisiin.

Viimeisenä iltana sinulla on vielä mahdollisuus käydä ulkona ja nauttia paikallisesta yöelämästä. Järjestämme yhteisen illallisen Port Ghalibissa, jonka ovat tunnettuja erinomaisista kalaruokalajeistaan. Illallisen jälkeen voit rentoutua vaikkapa lempicocktailejasi siemaillen.

Safaripaketti

Hinta alkaen 1 490 € mukaan lukien lennot

Esimerkki lennon aikataulusta

08.04.2018

Tallinna - Hurghada. Lähtö klo. 08:00 ja laskeutuminen noin 13:35

Sisältää

Kuljetukset

Aluksessa yöpymisen

Kaikki ateriat, snacksit, virvoitusjuomat, kahvin ja teen

3-4 sukellusta per päivä (paitsi ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä)

Sukelluspullon ja painovyön

Olut laivalla

15.04.2018

Hurghada - Tallinna. Lähtö klo 14:35 ja saapuminen noin 20:15

Lisäkustannukset

Vakuutus 10.00 €

Varusteiden vuokraus viikoksi 58.00 €

Egyptin viisumi 25.00 €

Open Water kurssi 245.00 €

AOWD kurssi 125.00 €

Nitrox koulutus 60.00 €

Deep Diver koulutus 90.00 €

Pelastuskurssit 255.00 € (vain meidän retkiämme varten)

Ilnoita rekisteröitymisen yhteydessä seuraavat tiedot:
Osanottajien nimet, sosiaaliturvatunnukset (jos mahdollista), sukellusluokitus ja logattujen sukellusten lukumäärä.
Rekisteröityminen
lähetä tiedustelut: info@xwander.com
Lisätiedustelut:
info@xwander.com