Mud, Sweat & Gears – Maastopyöräilyä Teneriffalla


Seikkailunhaluiset Teneriffalla kävijät ovat varmasti huomanneet, että saarella on ehdottomasti myös villimpi puoli. Adrenaliinin ystäville yksi parhaista tavoista kokea saaren monipuolinen luonto on hypätä maastopyörän selkään ja lähteä tutkimaan sen lukuisia maastopyöräreittejä.

Pyöräilyreittejä saarella on yli 200 km ja maisemat niiden varrella ovat todella vaihtelevat. Reittien vaikeusaste vaihtelee laidasta laitaan, joten Teneriffa sopii erinomaisesti kaiken tasoisille maastopyöräilijöille. Haluatko viilettää mäkeä alas kivasti mutkittelevilla pikkupoluilla? Check. Pyöräillä mustan laavakentän yli samalla ihastellen tuliperäisiä kallioita ja mielenkiintoisia kivimuodostelmia? Check. Tai miten olisi rento ajeluretki sähköpyörällä mäntymetsässä, jonka suojaisat polut johtavat eristettyyn uimarantaan, missä voit uida ja rentoutua nauttimalla kylmän juoman? Check.

Pohjois-Teneriffa

Saaren pohjoisosa on ihanteellinen niille, jotka etsivät rentoa tunnelmaa ja haluavat paeta massaturistien jaloista. Kaukana vilkkaista kaduista alueen tärkein nähtävyys on henkeäsalpaava luonto. Pohjois-Teneriffan näkymät voivat vaihdella tiheistä metsiköistä vihreisiin laaksoihin ja karuista laavakentistä turkoosiin valtamereen, mutta sen silmiinpistävä kauneus ei varmasti petä ketään.

Coronal Forestalin luonnonsuojelualue koostuu pääasiassa mäntymetsistä, joita kutsutaan saaren keuhkoiksi. Tämä Teiden kansallispuistoa ympyröivä metsä levittäytyy noin 50 000 hehtaarin alueelle. Lukuisia maastopyöräilyyn mainiosti sopivia polkuja löytyy etenkin La Orotavan laaksosta, La Esperanzan metsästä ja La Calderasta.

Maastopyöräilijöitä La Calderassa

La Caldera, Pohjois-Teneriffa

La Orotava

La Orotavan laakso Corona Forestalissa tarjoaa erinomaisia reittejä kaikentasoisille maastopyöräilijöille. Alue on todella monipuolinen ja sen hyvin merkityt reitit risteilevät rehevien mäntymetsien läpi, tarjoten huikeita näköaloja matkan varrella.

Tämä 26 km:n reitti Aguamansassa, La Orotavassa kulkee vehreiden laaksojen ja tiheiden sademetsien läpi: https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=FE70EC8BB325732E8DFB9AAC75F0038A.fe2?fileId=dslmkmxudhzohzjn

maastopyöräilyä La Orotavassa

Näköaloja ihailemassa La Orotavan laaksossa

Anaga

Iki-ihana Anagan metsä tarjoaa paljon jännittäviä vaihtoehtoja niillekin, jotka etsivät hieman haastavampia reittejä.

Tämä 24 km:n metsäreitti tarjoaa mielenkiintoisia nousuja ja laskuja:
https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=FE70EC8BB325732E8DFB9AAC75F0038A.fe2?fileId=wrabfmtshkzhgidg

pyöräilijät Anagassa

Hiljaiset metsätiet sopivat loistavasti maastopyöräilyyn

Etelä-Teneriffa

Vaikka saaren eteläosa tunnetaan parhaiten lomakeskuksista, yöelämästä ja hiekkarannoista, tarjoaa se tutkittavaksi myös muutamia erinomaisia pyöräilyreittejä, erityisesti Vilaflorin ja Montañas Negrasin alueilla.

Vilaflor

Viehättävä Vilaflorin kylä sijaitsee Teiden kansallispuiston vieressä, ja sen lähialueilla riittää paljon nähtävää ja koettavaa.

Tämä 20 km:n reitti alkaa kohtalaisen jyrkällä nousulla ensimmäisen 7 km:n ajan, mutta vaiva palkitaan henkeäsalpaavilla näkymillä Teide-vuorelle ja sen kansallispuistoon:
https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=FE70EC8BB325732E8DFB9AAC75F0038A.fe2?fileId=rrnufzxydcgzbqbm

pyöräilijä Teneriffalla

Ohittamassa kuuluisaa pilvimerta

Montañas Negras

Montañas Negras, jonka maisemia sävyttävät kuivat erämaat ja mustat laavakentät, tarjoaa useita mielenkiintoisia reittejä. Tulet todennäköisesti törmäämään dramaattiseen El Chinyeroon, aktiiviseen tulivuoreen, joka purkautui vuonna 1909. Purkauksessa syntynyt laava peittää edelleen suuria osia ympäröivästä alueesta.

Tämä 38 km pitkä reitti alkaa nousulla 600 metristä 1 682 metriin ja päättyy Vista Fueraan. Huipulta laskeutumista seuraa yksi pienempi nousu ennen alamäkeä takaisin lähtöpaikkaan. https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=FE70EC8BB325732E8DFB9AAC75F0038A.fe2?fileId=pzeschuyoqhdsbov

musta laavakenttä Teneriffalla

Musta laavakenttä, Montañas Negras

Polkupyörävuokraus

Pyörävuokrausta tarjoavista liikkeistä ei saarella ole pulaa. Sekä tavallisia että sähköavusteisia maastopyöriä on hyvin saatavilla, ja päivävuokrat pyörivät noin 20 € – 40 € kieppeillä.

On hyvä pitää mielessä, että jo muutaman tunnin pyöräily vuoristoisilla poluilla voi olla fyysisesti kovin haastavaa. Siksi sähkökäyttöinen maastopyörä (e-MTB) voi olla erinomainen vaihtoehto. Xwanderilla suosittelemmekin sähköisiä maastopyöriä kaikille, paitsi aivan kokeneimmille harrastajille. Sähköpyörässä on moottori, joka on kytketty joko etu- tai takapyörään. Kun poljet polkimilla, moottori kytkeytyy päälle ja antaa sinulle lisävoimaa. Sähköpyörällä tasaat jyrkemmätkin ylämäet ja pääset pidemmälle nopeammin, mikä tekee pyöräilystä hauskempaa.

Ryhmä pyöräilijöitä poseeraa kameralle

Sähköinen maastopyörä sopii erinomaisesti Teneriffan monipuoliseen maastoon

Kaikki Xwanderin opastetut maastopyöräretket tehdään pääsääntöisesti sähköisillä pyörillä (voit kuitenkin valita myös tavallisen maastopyörän, jos haluat). MTB-retkemme toimivat ympäri vuoden ja sopivat kaikille pyöräilijöille, aloittelijoista kokeneimpiin harrastajiin. Muista myös tutustua Pyöräilyviikkoihiimme, mikäli olet kiinnostunut koko viikon maastopyöräseikkailusta Teneriffalla!


No Comments

Leave a Reply: