Joulu Teneriffalla


Joulu ulkomailla voi tuntua hyvinkin erilaiselta kuin kotona. Sen huomaa varsinkin täällä Kanariansaarten auringossa palmupuiden katveessa, kun lämpömittari näyttää päivisin yli kahtakymmentä astetta. Joulusta voi kuitenkin nauttia mainiosti myös ilman paukkupakkasia ja lanttulaatikkoa. Jos olet tulossa Teneriffalle joulun viettoon, tässä vähän esimakua siitä mitä voit odottaa.

Joulunvietto

Joulunvietto saarella keskittyy jouluaaton iltaan, jolloin paikalliset kokoontuvat nauttimaan illallisen perheen kesken. Monet ravintolat ja kaupat sulkevat tällöin ovensa normaalia aikaisemmin. Keskiyön messu kuuluu myös perinteiseen espanjalaiseen joulunviettoon.

Suurimmissa turistikeskuksissa ravintolat ovat yleensä auki myös jouluaattona, mutta moniin paikkoihin on hyvä tehdä pöytävaraus etukäteen. Varsinkin Etelä-Teneriffan suosituissa kohteissa, kuten Playa de Las Americas, useimmat ravintolat ovat auki jouluaattona, mutta jos olet esim. Puerto de La Cruzissa, kannattaa käydä syömässä illallinen aikaisin.

Koska saarella käy paljon brittejä, on monessa turistien suosimassa ravintolassa mahdollista nauttia joulupäivänä perinteinen englantilaistyylinen jouluateria, jonka pääruokana on tyypillisesti kalkkuna. Tapaninpäivä taas on espanjalaiseen tapaan Teneriffalla normaali arkipäivä.

Alla olevien vinkkien avulla voit virittäytyä joulutunnelmaan seuraavan viikon aikana (lisätietoja tapahtumista löytyy paikallisilta verkkosivuilta, jotka ovat tyypillisesti vain espanjaksi, mutta ihan ymmärrettävissä Googlen kääntäjän avulla).

Joulumarkkinat

Puerto de La Cruz

Puerto de la Cruz, 30.11.–13.1.

Puerto de la Cruzin vilkkaat joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna 30.11.–13.1. Torilla on tusinoittain erilaisia kojuja, joissa voi tehdä ostoksia ja nauttia hyvästä ruoasta. Päivittäin vaihtuva ohjelma sisältää elävää musiikkia, erilaisia näytöksiä lapsille ja jopa itse joulupukin vierailun jouluaattona.

Lisätiedot ja aukioloajat: Mercado Puerto de la Cruz Facebook

Alcalá
Plaza Del Llano, Alcalá, 22.12.

Etelä-Teneriffalla keskellä Alcalán kylää sijaitseva pieni tori tunnetaan sen vilkkaista maanantaimarkkinoista, mistä löytyy vaikka mitä – vaatteita, koruja, leluja, nahkatavaraa, puutarhatarvikkeita jne. Lauantai-iltana 22.12. järjestettävät joulumarkkinat kutsuvat paikalliset ja turistit nauttimaan joulutunnelmasta ja tekemään ostoksia. Luvassa on mm. herkullista ruokaa, käsitöitä ja erilaisia työpajoja lapsille.

Lisätiedot: Guia de Isora

Joulukonsertti

Dársena de Los Llanos, Santa Cruz, 25.12. klo 21

Joulupäivänä järjestetään Teneriffan sinfoniaorkesterin perinteinen joulukonsertti. Konsertti alkaa klo. 21 ja esityspaikkana on Dársena de Los Llanos Santa Cruzin satamassa.

Lisätiedot ja liput: sinfonicadetenerife.es

Jouluseimi

Tigaiga, Los Realejos, 25.12. klo 21

Perinteisellä jouluseimellä on tärkeä asema espanjalaisessa joulunvietossa. Seimen rakentaminen on osa joulun perinnettä ja sellainen löytyykin monesta espanjalaiskodista. Näyttelijöiden esittämä seimikohtaus on jokavuotinen teneriffalainen traditio, joka vetää puoleensa sekä paikallisia että turisteja. Sitä pääsee ihailemaan joulupäivänä klo 21 ja tapahtumapaikkana on Tigaiga, Los Realejos.

Lisätiedot: Los Realejos Travel

Circolandia jouluspesiaali

Infanta Leonor auditorio, Los Cristianos, 30.12. klo 17

Huippusuosittu sirkus lapsille ja lapsenmielisille. Circolandia on musiikkia, rytmiä ja huumoria täyteen pakattu show, johon mahtuu klovneja, taikureita, trapetsitaiteilijoita ja paljon muuta. Liput (12 €) kannattaa ostaa etukäteen, mutta niitä on saatavilla myös ovelta (15 €) mikäli näytös ei ole loppuunmyyty.

Liput: www.tomaticket.es

Dirty Dancing – kuuma tanssi

Auditorio de Tenerife, Santa Cruz, 27.12.–4.1.

Santa Cruzissa sijaitsevassa Auditorio de Tenerife teatterissa järjestetään perinteisesti joka joulu huikeita musikaalielämyksiä. Aikaisimpina vuosina siellä on nähty mm. sellaisia spektaakkeleita kuin Kaunotar ja hirviö, Mamma Mia sekä Nunnia ja konnia (Sister Act).

Tänä vuonna paikalla vierailee suuren suosion saavuttanut Dirty Dancing – kuuma tanssi osana maanlaajuista kiertuetta. Lippujen hinnat ovat 17.50 € ylöspäin ja niitä voi ostaa musikaalin virallisilta kotisivuilta.

Lisätiedot ja liput: dirty-dancing.es

Muuta tekemistä

Jos mikään jouluaiheinen hässäkkä ei tällä kertaa kiinnosta, on saarella onneksi paljon muutakin toimintaa. Xwander järjestää aktiviteetteja, kuten vaellusretkiä, sukellusta ja surffailua, jouluna ja uutenavuotenakin normaalisti lähes joka päivä. Olemme kiinni ainoastaan joulupäivänä 25.12. ja uudenvuodenpäivänä 1.1. Katso kaikki tarjoamamme aktiviteetit ja varaa omasi!

Hauskaa joulua!


No Comments

Leave a Reply: