Harjoittelijan ensimmäinen kerta snorklaamassa Teneriffan upeissa vesissä


Aamulla herätessä mielessä kutkuttaa jo päivän tulevat seikkailut – pääsen ensimmäistä kertaa snorklaamaan! Pakkaan laukkuun varmuudeksi sekä uimapuvun että bikinit, ja ihoa suojatakseni uitan itseni myös aurinkorasvassa. Pakatessa mietin jo kaikkia otuksia, joita tulen näkemään, ja pelonsekaisin, mutta päällimmäiseksi jännittynein tunnelmin, lähden kohti Xwanderin toimistoa.

Lähdemme hyvissä ajoin Xwanderin pakettiautollamme toimistolta liikenteeseen, joka on tietenkin pakattuna kaiken varalle – ja tärkein: kamerakin on mukana ja ladattu! Noudamme innostuneet asiakkaamme heidän hotelliltaan, ja oppaamme ohjeistaa päivän seikkailujen kulun pakun lähtiessä kohti ensimmäistä snorklaus kohdettamme.
Saapuessamme Abadesin rannalle on sää mitä mainion. Pientä tuulenpuuskaa pukkaa, mutta aurinko lämmittää mukavasti. Vaihdamme välineet veteen sopivammiksi – valitsen uimapuvun oppaan suosituksella – ja lähdemme välineiden kera kohti vettä.

Meille ohjeistetaan snorklauksen kulku; miten etenemme pienessä rantapoukamassa, käytämme välineitä ja ylipäätään turvallisuudesta snorklauksen aikana. Hetkessä olemme jo kasvot kohti merenpohjaa.

Ensi näkemältä olen myyty – mikä maailma avautuukaan pinnan alapuolella! Kuin olisi saapunut toiseen maailmaan. Sillä hetkellä on huolet kaukana mielestä, ja olo autuaan onnellinen. Wau.

Aikamme snorklailemme ja ihailemme vedenalaista elämää, ja jopa minä uskallan hieman sukeltaa! Hetken päästä oppaamme kuitenkin huomaa tuulen yltyvän, ja tekee heti oikean ratkaisun ja nousemme maihin. Ensimmäiset snorklaus kokemukset on purkissa, ja fiilis on sanoin kuvaamaton.

Rannalla pidämme mukavan evästauon, nautimme snorklauksen jälkeisistä fiiliksistä ja upeista maisemista ympärillämme. Oppaamme ehdottavat toista snorklaus kohdetta, ja olemme enemmän kuin halukkaita lähtemään – minä ainakin, vaikka valinta olikin asiakkaiden, heh.

Radazulin rannalla meitä odottaa kristallin kirkas vesi ja ylhäältä porottava aurinko. Vesi on huomattavasti rauhallisempaa, vaikkakin rannalla onkin hieman enemmän väkeä – parisen auringonottajaa ja joukko hengenpelastus kokelaita.

Kipitämme veteen innokkaina – ohjeistuksien jälkeen – huh, onneksi pääsemme taas snorklaamaan! Ja jälleen, kun pään saa veteen, avautuu eteen taianomainen vedenalainen maailma, joka vie hetkessä mennessään. Uskallan sukeltaa pidempään ja syvemmälle kalojen perään, ja hetkessä on vedessä kulunut jo tovi seikkailen ja kameralla kuvaillen.
Haikein mutta onnesta pakahtunein fiiliksin nousemme vedestä rannalle kuivattelemaan, ja rupattelemaan kaikista ravuista ja kaloista joita vedessä bongasimme. Upea kokemus kaikin puolin! Vertasimme snorklausta myös meditaatioon, sillä se todellakin tyhjensi ja rentoutti mielen.

Ajomatkalla takaisin hotellille ja toimistolle tutkailemme päivän kuvasaldoa, ja mielessäni suunnittelen jo toista snorklaus reissua. Tästä puuhasta en kyllä tule koskaan saamaan tarpeekseni! Asiakkaat olivat autuaan onnellisia – yhtä vesikärpäsen puraisemia kuin minäkin. Oli mahtavaa saada kokea snorklaus heidän kanssaan ensimmäistä kertaa, ja se ei varmasti jäänyt kenenkään viimeiseksi! Seuraavaa kertaa odotellessa…


No Comments

Leave a Reply: