Galapagossaaret

Tervetuloa paikkaan, joka merkittävästi edesauttoi Charles Darwinin kuuluisan evoluutioteorian syntyä. Todellinen paratiisi luontoa rakastaville sekä sukeltajille yhtä lailla. Olemme yhdistäneet upeat maisemat ja ainutlaatuisen lajien kirjon, sekä pinnan ylä- että alapuolella. Tule kanssamme tutkimusmatkalle Galapagossaarille ja koe unohtumaton matka Xwanderin kanssa!

Galapagossaaret ovat olleet UNESCO:n maailmanperintökohde jo vuodesta 1978 ja niiden 45,000 neliökilometrin pinta-alasta jopa 97 prosenttia on suojeltua kansallispuistoa. Ainutkertainen 13 vulkaanisen ja kuuden pienemmän saaren rykelmä, Galapagossaaret, ovat kansainvälisesti ylistetty sukelluskohde – noin 900 kilometriä länteen Etelä-Afrikasta. Parhaiten tunnettu Charles Darwinin vierailusta 1835 englantilaisalus HMS Beaglen mukana (missä laaja kotoperäisten lajien kirjo kiinnitti geologin huomion ja joiden havainnot edesauttoivat Lajien synty julkaisua) Galapagossaarista on tullut tärkeä kansainvälinen keskus sekä suojelulle että tieteelle.

Saaret sijaitsevat merkittävässä usean merivirran yhtymäkohdassa, toimien kotina laajalle kirjolle merellistä elämää, jonka lajeista melkein 20 prosenttia et voi löytää mistään muualta maailmasta.

Näissä vesissä sukeltajat tarvitsevat todella osaavia ja luotettavia oppaita sekä sukellus aluksen jonka kapteeni tietää mitä tekee. www.humboldtexplorer.com on yksi parhaista Galapagoksella ja safari vene on ensiluokkainen kaikilla tavoin. Kaikki 17 safari sukellustamme menemme paikallisten ja ammattitaitoisten oppaiden johdolla ja kannella oleva miehistö pitää huolen, että viikkosi merellä on paras mahdollinen. Humboldt Explorer majoittaa 16 matkustajaa kahdeksassa ilmastoidussa hytissä ylä- ja alakansilla. Kaikissa hyteissä on merinäkymät, TV/DVD, kuumaa vettä, yksityinen kylpyhuone ja suihkut.

Tehdäksemme matkasta täydellisen kokonaisuuden, olemme lisänneet ohjelmaan retken Quitoon. Aiomme myös vierailla kuuluisalla Tortuga Bayllä ja Santa Cruzin saarella, jossa näemme merileguaaneja, Galapagos rapuja ja kilpikonnia – jotka ovat eläneet kauemmin kuin kukaan muu maapallolla.

Päivien ohjelmat & reitit

MAANANTAI

San Cristóbal

1 sukellus Isla Loboksella

Vieraat lentävät Galapagossaarille Ecuadorista, saapuen aamupäivällä. Sukellus oppaat tapaavat vieraat lentokentällä ja saattavat heidät Humboldt Explorerille. Vieraat nousevat alukseen kello 13:00 jälkeen, syövät lounaan ja kuuntelevat ohjeistukset. Ohjeistusten jälkeen Humboldt Explorer lähtee matkaan poiketen Isa Loboksella check out sukellukselle ja turvaohjeistukselle. Päivällisen jälkeen alus lähtee kohti seuraavaa määränpäätämme

TIISTAI

Punta Carrión

2 sukellusta

6:30 ja 9:30 sukellukset

Voimme nähdä rauskuja ja kalaparvia. Iltapäivällä North Seymour vierailu. Kävele polkua North Seymourin saaren ympäri nähdäksesi suuret sinijalkasuula ja fregattilintu yhdyskunnat. Merileijona ja -leguaani havainnot ovat myös yleisiä. Lähtö pohjoisille saarille. (16+ tunnin siirtymä)

KESKIVIIKKO

Wolf saari

4 sukellusta

6:30, 10:30, 2:00 ja 4:30 sukellukset. Mahdollinen yö sukellus.

Voimme nähdä vasarahaita, valashaita, kotkarauskuja, merileijonia ja Galapagos haita. Yö ankkuroituna Wolf saarella.

TORSTAI

Wolf saari

2 sukellusta

Siirtymä Darwin Islandille (2 sukellusta)

Sukellukset 2:00 ja 4:30

Lajihavainnot usein sisältävät vasarahaita, kotkarauskuja, merileijonia ja Galapagos haita.

PERJANTAI

Darwinin saari

4 sukellusta

Sukellukset 6:30, 10:30, 2:00 ja 4:30

Lajihavainnot usein sisältävät vasarahaita, valashaita (kaudella), kotkarauskuja ja Galapagos haita. Siirtymä Wolf saarelle.

LAUANTAI

Wolf saari

3 sukellusta

Sukellukset 6:30, 9:00 ja 11:00

Lajihavainnot usein sisältävät vasarahaita, valashaita (kaudella), kotkarauskuja ja Galapagos haita

20+ tunnin siirtymä Cousin’s Rockiin

SUNNUNTAI

Cousin’s Rock

2 sukellusta

Sukellukset 6:30 ja 9:30

Sukelluksell on erinomaiset mahdollisuudet nähdä merihevosia, merileijona ja kotkarauskuja

Lounas tarjoillaan matkalla Santa Cruziin (3 tuntia). Matkustus bussilla Santa Cruzin ylänkömaille, jotta voimme vierailla jättiläiskilpikonnien luona niiden luonnollisessa ympäristössä.

Vieraile Puerto Ayoran kylässä ja Darwin keskuksessa itsenäisesti. Päivällinen itsenäisesti Puerto Ayorassa. Paluu Humboldt Explorerille klo 20:30 mennessä.

MAANANTAI

San Cristóbal

Lähtö alukselta klo 9 mennessä. Vieraat voivat halutessaan vierailla San Cristobalin rannalla nähdäkseen merileijonia ja -leguaaneja luonnollisessa ympäristössään tai lähteä lyhyen kävelymatkan päähän Interpretive Centreen.

Aikataulu

  • 22.11 Siirtymä Quiton lentokentältä (2 tuntia) Rio Amazonas 4 tähden hotelliin, jossa yövymme 2 yötä (aamupala sisältyy hintaan)
  • 23.11 Aamupalan jälkeen retki Quitossa
  • 24.11 Quito – San Cristóbal
  • 24.11 – 01.12 Galapagos saari sukellus safari (17 sukellusta)
  • 01.12 – 02.12 Majoitus Santa Cruzin saarella (Hotelli Galapagos Suite)

5850.-€