HomeBlogXwander Shop

Revontulitelttailu

Oletko kokeillut telttailua myöhään syksyllä tai talvella? Saattaa kuulostaa kylmältä, mutta tarkeneminen on kiinni hyvistä varusteista. Talviretkeilyssä on aivan oma jännityksensä ja viehätyksensä! Jos mukana on vielä sen verran onnea, että saa ihailla revontulia yötaivaalla, tekee se kokemuksesta varmasti unohtumattoman.

Sini

Riippumattoteltat – Telttailua mukavasti irti maasta

Viime kesänä saimme käsiimme Haven Hammocks riippumattoteltat. Olimme myytyjä! Haven teltoissa nukut mukavasti puiden välissä, eikä epätasainen maasto haittaa nukkumista. Haven on riippumaton ja teltan välimuoto; sen saa asennettua kahden puun väliin, mutta se on suunniteltu niin, että nukkuma-asento on täysin tasainen. Haven-teltassa nukuin läpi yön heräilemättä lainkaan – paras ja mukavin telttailukokemus ikinä!

Teltoissa on hyttysverkko ja sadesuoja, jotka molemmat saa halutessaan pois. Kevon luonnonpuistossa elokuisena yönä telttaillessa katselimme upeaa, suurta täysikuuta saimme idean – entä jos jatkaisimme telttailua syksyllä ja talvella? Saisimme mahdollisuuden katsella revontulia mukavasti teltasta käsin ja yhdistää tämän retkeilykokemuksen ja revontulijahdin. Niin syntyi Revontulitelttailu!

 

Tunnelmallista talviretkeilyä

Telttailu toimiii erinomaisesti myös talvella. Pakkasraja tulee vastaan noin -15 riippumattoteltoilla, koska teltat eivät ole kokonaan tuulenpitäviä, samanlailla kun perinteiset talviteltat. Teltassa pysyy kuitenkin helposti lämpimänä, koska kylmyys ei pääse kipuamaan maasta.

Entä jos en halua nukkua yksin? Käytämme myös Tentsile puumajoitteita, joihin mahtuu nukkumaan kaksi tai jopa henkilöä – oiva ratkaisu jos mukana myös myös perheen pienimpiä retkeilijöitä!

Kun lähdemme revontulijahtiin, valitsemme paikan ottaen huomioon sää ja pilviennusteet, ja ajamme tietysti tarpeeksi kauaksi kaupungin valoista. Teltat pystytetään hyvissä ajoin ja illallinen nautitaan mukavasti avotulen äärellä kodassa. Suklaabanaaneita jälkiruokana unohtamatta! Hyvällä tuurilla revontulet ilmestyvät taivaalle jo ennen kun ehdimme telttaamme.

Kun on aika käydä nukkumaan, pienen lämmittelyn jälkeen on ihana sujahtaa lämpimään talvimakuupussiin, ja nauttia riippumattoteltan mukavasta, pehmeästä keinahtelusta. Jos taivas on pilvetön, ei tarvitse kun kääntää katseet taivaalle ja odottaa josko revontulet aloittaisivat tanssin pohjoisella taivaalla. Talviretkeilyssä on kutkuttavaa jännitystä, ja raittiissa ilmassa nukkumisessa on jotain, joka vie aina takaisin lapsuuden seikkailuihin.

Aikaisin aamulla nokipannukahvi maistuu erityisen hyvältä, ja mieli vaeltaa jo kohti seuraavia seikkailuja. Ehkäpä ensi viikolla uudelleen?

 

 

Blog

Send us your booking enquiry

Or call us at +358 10 200 7633

Partnering With

Adventure Center Lapland
Ivalontie 12
99800 Ivalo
+358 10 200 7633
nordic@xwander.com
Xwander Nordic © 2021. All rights reserved.