5 syytä miksi Teneriffa on täydellinen wellness-kohde


Jos haluat aurinkoloman, jonka aikana voit keskittyä kehon puhdistukseen, erilaisiin aktiviteetteihin, stressinpoistoon tai vaikkapa kunnon kohottamiseen, voi wellness- eli hyvinvointiloma olla loistava valinta.

Teneriffa tarjoaa tähän tarkoitukseen laajan kirjon vaihtoehtoja rantajoogasta ja -meditaatiosta rentouttaviin kylpylöihin ja detox-retriitteihin. Tämän lisäksi Teneriffalla on huikeat ulkoilumahdollisuudet, joten voit helposti lisätä hyvinvointilomaasi erilaisia aktiviteetteja, kuten surffausta, SUP-lautailua sekä vaellus- tai sukellusretkiä.

Seuraavassa esittelemme tärkeimmät syyt, miksi Teneriffa sopii täydellisesti seuraavan hyvinvointilomasi kohteeksi.

Erinomainen ilmasto

Kaksi nuorta naista kalliolla Teneriffalla ja heidän takanaan sininen meri

Missä muualla rittää auringonpaistetta ympäri vuoden?


Teneriffalla riittää auringonpaistetta ja lämpöä ympäri vuoden, mikä tekee siitä erinomaisen kohteen wellness-lomalle vuodenajasta riippumatta. Sesongin aikana saattaa tuntua, että saarella pörrää turisteja pilvin pimein, mutta samalla sieltä löytyy myös erinomaisia paikkoja nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta milloin vain.

Kesät ovat kuumia, päivälämpötilan pyöriessä noin 28/29 ºC:n kieppeissä, mutta eivät kuitenkaan sietämättömiä. Tämän vuoksi kaikki saaren tarjoamat aktiviteetit ovat matkailijan käsillä kesälläkin. Ja ainahan sitä voi lomalla ottaa pienen siestan mikäli olo käy liian tukalaksi.

Syksy ja kevät ovat Teneriffalla lähes täydellisiä. Silloin ilma on ihana ja merivesikin sopivan lämmintä. Talvet saavat myös runsaasti auringonpaistetta (keskimääräinen päivälämpötila on noin 21-22 ºC:), joten ei ole ihme, että Teneriffa on erittäin suosittu talvilomakohde eurooppalaisten auringonpalvojien keskuudessa.

Upeat auringonlaskut

Värikäs auringonlasku ja aallot merenrannalla

Auringonlasku Chamorgalla, Santa Cruz de Tenerifessä


Teneriffa tarjoaa fantastiset monisävyiset auringonlaskut, joista voi nauttia saaren mistä osasta tahansa. Kuvittele itsesi joogaamassa tai meditoimassa pehmeällä hiekkarannalla aaltojen lyödessä hiljaa rantaan samalla kun aurinko laskeutuu lempeästi horisontissa. Hengität raitista, suolaista ilmaa, annat energiasi virrata ja tunnet kasvavan yhteyden luontoon. Joogan tai meditoinnin harjoittamisen auringonlaskun aikana on sanottu luonnollisesti lisäävän rentoutumisen ja hyvinvoinnin tunteita, joten se sopii täydellisesti stressin lieventämiseen tai ahdistuksen purkamiseen.

 

 

Herkullinen, terveellinen ruoka

Terveellinen kanarialainen ateria ja lasi viiniä

Maukas, terveellinen ruoka on tärkeässä asemassa Kanariansaarilla

Perinteinen espanjalainen keittiö perustuu kausittain saatavilla oleviin tuotteisiin, eikä Teneriffa ole poikkeus. Paikallisesti viljeltyjä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia on saatavilla ympäri vuoden. Erityisesti saaren pohjoisosa, missä ilma on viileämpi ja kosteampi kuin etelässä, on täynnä erilaisia hedelmä-, vihannes- ja pähkinäviljelmiä. Sitrushedelmät ja eksoottiset hedelmät, kuten papaijat, mangot, banaanit ja avokadot viihtyvät täällä hyvin, samoin kuin Kanariansaarten perinteiset superfoodit kuten nispero, päärynänmuotoinen, oranssi ja makealta maistuva hedelmä, joka on suosittu hilloissa ja vanukkaissa.

Paikallisilta “farmer’s market” toreilta voi ostaa paikallisesti viljeltyä luomulihaa, puhumattakaan herkullisista tuoreista kaloista ja äyriäisistä, joita saarella riittää. Kasvissyöjillä ja vegaaneilla ei ole täällä ongelmia, sillä useimmat hotellit ja retriitit ovat tottuneet erilaisiin ruokavalioihin.

 

 

Koskematon luonto

Valkoinen koira lepää Teiden kansallispuistossa

Xwanderin pääopas Albi nauttimassa maisemista Teiden kansallispuistossa

Monipuoliset maisemat, kuten rannat, tulivuoret ja todennäköisesti maailman kauneimmat luonnonpuistot ja luonnonsuojelualueet tekevät Teneriffasta houkuttelevan kohteen matkailijoille, jotka haluavat päästä lähemmäksi luontoa.

Saaren tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluva Teiden kansallispuisto on ainoa subtrooppinen korkea vuoristoalue Euroopassa, ja sen ainutlaatuinen tuliperäinen maisema, joka näyttää olevan kuin toiselta planeetalta, on todella huikea kokemus.

Corona Forestalin luonnonsuojelualue on ikivanha Teiden kansallispuistoa ympäröivä metsä-alue, joka houkuttelee tutustumisretkelle patikoiden tai maastopyörän kyydissä, kun taas kävelyretki Anaga-metsän läpi on lähes maaginen kokemus. Esihistoriallista laurisilvametsää asuttaa täysin ainutlaatuinen kasvillisuus ja monta tusinaa lajia erilaisia selkärangattomia ja lintuja, joita et löydä mistään muualta.

Eri puolilla saarta on mahdollista harrastaa ulkoilmajoogaa ja meditaatiota – rannalla, vuoristossa, metsissä ja niin edelleen. Tai miten olisi reipas patikkaretki pitkin saaren lukuisia polkuja erilaisten maisemien ja kasvillisuusvyöhykkeiden läpi? Raikkaan ilman, liikunnan ja kauniin luonnon yhdistelmä tekee varmasti hyvää niin mielen, kehon kuin sielunkin hyvinvoinnille.

Monipuoliset aktiviteetit

Meditointia SUP-laudalla

Merellä voi myös meditoida

Teneriffalla voit yhdistää hyvinvointilomaasi erilaisia aktiviteetteja, kuten surffaus, SUP-lautailu, snorklaus, laitesukellus, maastopyöräily, valassafari tai vaikka kalliokiipeily. Voit tutustua saaren eri osiin päiväretkillä tai käväistä lautalla viereisellä La Gomeran saarella ja tutustua sen lumoavaan sademetsään. Tietenkin voit halutessasi myös rentoutua rannalla nauttimassa auringosta ja erinomaisesta paikallisesta ruoasta, ja sekin käy aivan hyvin.

Siinäpä ne tärkeimmät tulivatkin. Mutta… älä luota vain meidän sanaamme. Nyt rajoitetun ajan voit kokea kaikki edellä mainitut ja enemmän Xwanderin ensimmäisellä Wellness Week -lomalla, joka järjestetään Teneriffalla 16-21. joulukuuta 2018. Mikäli ajankohta ei kuitenkaan ole sinulle sopiva, ei syytä huoleen. Voit pysyä ajan tasalla tulevista, samankaltaisista tapahtumista tilaamalla uutiskirjeemme.


No Comments

Leave a Reply: